Benzlers G Industriväxlar

Benzlers Industri

 

Produktspecifikationer

Funktioner Data
Storlekar 14, 15, 16, 17, 18, 19, 21 og 22
Effekt Upp till 1.860 kW
Moment Upp till 162.000 Nm utgångsmoment.
Utväxlingar Upp till 315:1 og 70.000:1 med kombinerade enheter.
Utgångsaxel Upp till Ø 240 mm.
Särskilda egenskaper Kan levereras som ATEX-godkänd.
Kan levereras monterad på motorram.

Benzlers serie E och G industriväxlar är lösningen för krävande applikationer med mellanstora och stora momentbehov.

Dessa produkters växelgeometri kombinerar maximal effektivitet med hög belastnings- och lastkapacitet. Vidare ger konstruktionen minimalt buller även vid höga belastningar.

Växelhuset är utfört som ett s.k. “monoblock”-hus. Detta ger maximal styvhet vilket gör att växeln kan ta upp stora belastninger.

Under utvecklingsarbetet har våra konstruktörer tagit in hela livs-cykeln som en parameter. Resultatet  ser vi bland annat i växlarnas servicevänlighet och långa livstider.

Benzlers industriväxlar kan fås i vinkelutförande eller med parallella axlar. Grundkonfigurationerna är hålaxel eller utgångsaxeltapp.

Industriväxelserien erbjuder omfattande anpassningsmöjligheter t.ex. externa kylsystem, backspärr, spännelement på utgångsaxeln och IEC B5 motorflänsar för direktmontage av motorer.

Dessutom inkluderar programmet en rad motoradaptrar för "fri" placering av motorn samt ett system av motorramar som gör det möjligt att placera hela driften på en och samma konstruktion. Detta underlättar inbyggnaden och säkrar att systemet är korrekt monterat.

Mer info - offert? Fyll i nedanstående formulär